免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖

六月到,政黨財產該申報

提醒各位參與政黨的國民,政黨須在每年六月與十二月履行申報義務。
目前我國政黨暫無投資獲利、黨費問題。

社會黨將在本月設置黨帳號及向黨員收年費。
目前我黨並無任何投資或財產。

社會黨將在本月設置黨帳號及向黨員收年費。
目前我黨並無任何投資或財產。 ...
賀愁飛 發表於 2019-6-3 08:22

民陣亦同,不知保守黨是否暗地收受大量資金投入政治鬥爭?

民陣亦同,不知保守黨是否暗地收受大量資金投入政治鬥爭?
雨框眼鏡 發表於 2019-6-3 20:23

抗議總統抹黑反對黨!
The most handsome prime minister in the history of micronations

抗議總統抹黑反對黨!
關二哥 發表於 2019-6-3 20:41

反對黨該率先出陳健全黨務

回復 3# 雨框眼鏡

經常消失不見和撒謊的總統下台!

反對黨該率先出陳健全黨務
雨框眼鏡 發表於 2019-6-4 01:51

保守黨是全國唯一公開透明、主動發放新聞稿交代黨務的政黨!
The most handsome prime minister in the history of micronations

保守黨是全國唯一公開透明、主動發放新聞稿交代黨務的政黨!
關二哥 發表於 2019-6-6 12:18

保守黨是否秉持公開透明黨務精神,運用在下次選舉?

保守黨是否秉持公開透明黨務精神,運用在下次選舉?
雨框眼鏡 發表於 2019-6-8 02:23

不只下次,次次都公開透明,不像某些政黨會突然宣佈「署任」總統!

回復 9# 關二哥

其實又邊怪得人家按機制署任啫,新政府上任成個月都委任唔到新行政院長,人家老早就想落台又落唔到,唔出下策都唔得啦~總統本身就應該有總統責任嘛,無佢人事委任根本就唔郁得~啫住署任總統嘅問題都係無意思~

自由、民主、團結

回復  關二哥

其實又邊怪得人家按機制署任啫,新政府上任成個月都委任唔到新行政院長,人家老早就想 ...
李迎希 發表於 2019-6-9 10:31

雖然沒有明文規定,但按理至少也要行政院會議通過,怎可能「一男子」決定署任?

回復 11# 關二哥

只怪佢唔識做人啫~

自由、民主、團結